Mąka do pizzy
Mąka do pizzy
Jako miłośnik domowej pizzy, stoję przed wyborem najlepszej mąki, która zapewni idealną konsystencję i smak ciasta. Natknąłem się na artykuł w sklepie Agnex https://sklepagnex.pl/jaka-maka-do-pizzy , który omawia różne rodzaje mąki do pizzy, ale chciałbym usłyszeć również Wasze opinie i doświadczenia. Czy ktoś z Was eksperymentował z różnymi rodzajami mąki do pizzy, takimi jak mąka typu 00, pełnoziarnista czy z dodatkami? Jakie są Wasze doświadczenia w zakresie elastyczności ciasta, łatwości wyrabiania i ostatecznego smaku pizzy?
Potrafię nie zauważać, czego zauważać nie chcę; potrafię się uśmiechać przez smród.
Re: Mąka do pizzy
A patrzyłaś może w sklepie https://tasti.pl/ ? Tam mają oryginalne włoskie produkty dlatego spokojnie możesz także kupić mąkę. Do tego pyszne pomidory, będą w sam raz do przygotowania sosu do pizzy. Koniecznie zamów sobie jeszcze u nich przyprawy, Twoja pizza dzięki temu będzie jeszcze smaczniejsza.